Sedmoboj

Teretana ima 500 kvadrata čistog prostora za vježbanje i kompletno je klimatizirana. Opremljena je Life Fitness spravama za vježbanje (jedan od najkvalitetnijih proizvođača fitness sprava na svijetu). Na raspolaganju Vam se nalazi čak 96 raznovrsnih sprava od čega 30 za cardio vježbanje (12 traka za trčanje, orbitreci, penjalice, bicikli i vesla), mnoštvo bučica i utega, švedske ljestve, kutak za istezanje itd., pa vjerujemo kako ni najizbirljiviji među vama neće naći zamjerku na broj, raznovrsnost i kvalitetu sprava. Tu su naravno i naši treneri koji Vam uvijek stoje na raspolaganju.


FIRSTFITNESS IZAZOV

P R A V I L A

“KLUB 20”

Na pokretnoj traci potrebno je u 20 minuta, bez prekida, pretrčati minimalno 4000 metara. Držanje rukama za rukohvate nije dozvoljeno. Dozvoljeno je pridržati se jednom rukom samo dok se mijenja brzina trčanja. Pridržavanje zbog unosa tekućine nije dozvoljeno. Trener mora svih 20 min. biti u dvorani i kontrolirati tijek izvođenja norme.

Svatko ima pravo na 3 pokušaja u pola godine.

 

“KLUB 5”

 Na veslačkom ergometru potrebno je u 5 minuta, bez prekida, preveslati minimalno 1375 m

(Ž – 1175 m).

Svatko ima pravo na 4 pokušaja u pola godine.

 

“KLUB 10”

Potrebno je napraviti minimalno 10 zgibova (Ž-3) i to poštujući sljedeća pravila:

- u donjem položaju ruke moraju biti potpuno ispružene

- u gornjem položaju brada mora doći iznad preče

- na bedrima se nalazi nepričvršćen štap čiji pad automatski znači prekid rada. Diranje štapa  

  tijekom rada nije dopušteno

- asistencija i gurtne su nedopuštene

Svatko ima pravo na 4 pokušaja u pola godine.

 

“KLUB 70”

Potrebno je napraviti minimalno 70 trbušnjaka s gymstickom iza vrata na sljedeći način:

- nije dozvoljeno držanje nogu pri radu

- nije dozvoljeno odmaranje ni u gornjem ni u donjem položaju

- pri svakom podizanju gymstick se mora držati s obje ruke tako da je palac s prednje strane,  

  ostali prsti sa zadnje strane, a mali prsti moraju biti na bočnim čepovima

- neposredno iznad gležnjeva nalazi se štap - trbušnjak prilikom kojeg noge dodirnu

   štap ne broji se

Vrijeme rada ograničeno je na 12 min.

Svatko ima pravo na 3 pokušaja u pola godine.

  

“KLUB 4”

Na ravnom benchu potrebno je podignuti svoju težinu (Ž-minus 10 kg) minimalno četri puta (Ž-tri puta), bez asistencije. U donjem položaju uteg mora dodirnuti prsa, a u gornjem položaju ruke moraju biti potpuno opružene.

Svatko ima pravo na 6 pokušaja u pola godine.

 

NA IDUĆE DVIJE DISCIPLINE MOŽETE PRISTUPITI TEK KADA NAPRAVITE PRETHODNIH PET.

 

"KLUB 15"

Potrebno je na za to predviđenom mjestu stajati na jednoj nozi minimalno 15 sekundi tako da su oba dlana cijelo vrijeme priljubljeni za bočnu stranu bedara.

Svatko ima pravo na 3x3 pokušaja u pola godine.

 

"KLUB 40"

Potrebno je napraviti pretklon tijela od minimalno 1 cm pod idućim uvjetima:

- tijelo se nalazi u sjedećem položaju na step klupici, a stopala su priljubljena uz mjernu kutiju

- noge obavezno moraju biti ravne u koljenima, priljubljene jedna uz drugu,

  gurtnama pričvršćenim uz klupicu

- tijelo se spušta u pretklon a srednjim je prstom jedne ruke potrebno dodirnuti najdalju moguću

   točku na mjernoj skali

Svatko ima pravo na 3x3 pokušaja u pola godinje. 

 

OSTALA PRAVILA

Svakom pokušaju ispunjenja norme, na bilo kojoj disciplini, mora biti nazočan naš trener.

Svaki pokušaj ispunjenja norme morate unaprijed najaviti.

Ukoliko ispunite normu, Vaše ime upisat ćemo na “klubsku listu” za tu disciplinu.

Niti jedna norma se ne može izvoditi više od 2 puta mjesečno (osim bencha).

Da biste se natjecali morate biti redovni član našeg centra.

Prve tri nagrade natjecatelj može osvojiti samo 2 puta za redom. U narednom ciklusu natjecatelj nema pravo nastupa.

Nagrade se dijele ako minimalno 4 natjecatelja (natjecateljki) ispuni potrebne uvjete za određenu nagradu. Ukoliko manje od 4 natjecatelja (natjecateljki) ispuni potrebne uvjete za određenu nagradu dijelit će se utješne nagrade.

Pobjednik u nekoj od disciplina dobiva 1 bod, drugi 2 boda, teći 3 itd. Ukupni pobjednik je onaj natjecatelj (natjecateljka) koji sakupi najmanje bodova.

 

Ciklus natjecanja traje:

od 01. 01. - 20. 06. i od 01. 07 .- 24. 12.


Poštovani članovi...

 

Od 01. 01. 2008. godine u našem klubu krenulo je natjecanje pod nazivom

"FIRSTFITNESS IZAZOV“

O čemu se točno radi saznati ćete ako pažljivo pročitate ostatak ovog teksta. 

Pa da pojasnimo: “FirstFitness izazov“ je natjecanje u sedam različitihdisciplina (tzv. sedmoboj) od kojih svaka disciplina zahtijeva određenu fizičku sposobnost. Za svaku disciplinu morate ispuniti barem zadanu normu kako biste ušli na listu za tu disciplinu. Naravno, što je Vaš rezultat bolji to ćete u pojedinoj disciplini osvojiti bolje mjesto, a time i u ukupnom poretku. Na Vama je da svaku normu ispunite što je moguće boljim rezultatom.

A zašto sve to?

Kao prvo, željeli bismo od vas stvoriti što svestranije vježbače. Npr: malo tko se od vas isteže, neki ni ne znaju da to postoji, tako da je za mnoge i dvopek pojam elastičnosti. Sramota. Slično je i sa aerobnim treninzima - a jedino oni vaše srce održavaju jakim i zdravim. Znam, znam, srce se na plaži ne vidi, dok se biceps vidi itekako. Zbog toga će svatko od vas koji zadovolji norme u svih sedam disciplina, moći za sebe reći da je snažan, izdržljiv, eksplozivan, dobre kondicije, fleksibilan, dobre ravnoteže i pretpostavit ćemo, optimalne tjelesne težine. Samo jedna ili dvije od ovih osobina ne bi vas zadovoljila, zar ne? Vi ipak želite biti što svestraniji u svom fizičkom razvoju.

Nadalje, mnogo vježbača u fitness centrima vježba, a da zapravo nema neki cilj i sami ne mogu procijeniti što je dobro, odnosno što bi sve mogli postići vježbajući. Vjerujemo kako će postavljene norme biti za mnoge od Vas pravi izazov i dugoročni cilj.

Kao treće, pozivamo Vas da se odazovete na ispunjavanje zadataka ovog sedmoboja, jer Vaše redovito vježbanje zaslužuje i oslobađanje natjecateljskog duha u Vama i vašeg međusobnog nadmetanja s konkurencijom, što u svakom fitness centru jako nedostaje.

Pa sve Vas, stare i mlade, jake, izdržljive i sve one koji će to tek postati, nove članove i “prekaljene veterane” ovog kluba, pozivamo da se svakako uključite u natjecanje koje za Vas organiziramo, jer će biti zahtjevno, teško, zanimljivo…

Za Vas koji uđete u svih sedam “klubova” i u ukupnom redosljedu ostvarite jedno od prva tri mjesta te tako potvrdite Vašu superiornu fizičku spremnost, osim zadovoljstva i prestiža koje ćete osjetiti, pripremili smo i nekoliko poticajnih nagrada.

Mislili smo i na one malo manje svestrane, ali prave šampione pojedinih disciplina, pa smo i za njih pripremili nagrade.

Postoje još dvije kategorije nagrada, kao poticaj svima onima koji mogu ispuniti sve norme, ali ne mogu konkurirati za plasman u samom vrhu.

U prvu kategoriju spada poklon paket s proizvodima sponzora ovog natjecanja. Svi koji ispune svih sedam normi dobit će taj paket neovisno o rezultatima ili plasmanu.

Druga kategorija funkcionira po sistemu tombole. To znači da se imena svih koji ispune sve norme (bez osoblja centra) nalaze u bubnju i imaju potpuno jednake šanse za dobivanje vrijednih nagrada naših sponzora.

Ukoliko ste danas daleko od postavljenih normi, ne očajavajte, nego se prihvatite posla, tj. započnite s pravilnim i dobro usmjerenim treningom. Naime, nakon ovog ciklusa sedmoboja (koji traje 6 mjeseci) krećemo sa sljedećim...pa sa sljedećim...pa sljedećim...itd.

 

Sasvim dovoljno vremena za jednu temeljitu pripremu, zar ne?

 Saša Mejovšek, prof.

Organizator natjecanja